Het voormalige expeditieknooppunt van de PTT te Leeuwardeninfo@notfall.nl9, 10 en 11 november

Programma per zaal

zondag

van: 10:00
tot: 13:00
speelduur:3 uur
Stoptrick Blanche

De Stoptrik selecties die gepresenteerd worden op Notfall Film Festival bestaan uit buitengewone stop motion films van over de hele wereld. Intrigerend, geestig, soms eng, maar altijd met de hoogste artistieke precisie, geven de films een inzichtelijke blik op de hedendaagse stop motion animatie die experiment en poëzie verwelkomt alsmede politieke en sociologische interpretaties. Klik op de titel voor meer info.

zondag

van: 13:00
tot: 13:30
speelduur:30 minuten
 
Een korte thriller gemaakt tijdens de Workshop filmmaken voor kinderen en jongeren: Een groepje kinderen ontsnapt tijdens het festival aan de aandacht van hun ouders en gaat op ontdekkingstocht door het gebouw. In de kelder ontdekken ze tot hun grote schrik het lijk van een vermoorde vrouw.
Wie heeft dit gedaan en waarom?
Ze besluiten op onderzoek uit te gaan, ondervragen personeel en festivalgasten en filmen dit met hun mobiele telefoons. Zullen ze achter de waarheid komen?

zondag

van: 13:30
tot: 13:45
speelduur:15 minuten
mina-op-schoolplein

De eigengereide Mina is idolaat van Minnie Mouse. Ze gaat dan ook elke dag met grote zwarte oren op naar school. Haar juf en haar moeder vinden dat ze daarmee moet stoppen en dat ze zich net zo moet kleden als de rest. Ondanks de tegenwerking die ze ondervindt van haar omgeving, volgt Mina dapper haar plan om te zijn wie ze wil zijn. Filmmaakster Mirjam de With uit Joure (haar jongste film Ballast ging in Utrecht in première, binnenkort is haar tiendelige serie De keet op Omrop Fryslan) maakte een verfrissende kinderfilm over erkenning, identiteit en anders willen zijn. Mina Moes werd bekroond door de kinderjury van het kortefilmfestival in Oberhausen. De With is bij de vertoning aanwezig.

zondag

van: 14:00
tot: 14:30
speelduur:30 minuten
Tomke siket om 'e kluts

“Tomke siket om ‘e kluts is een muzikale theatervoorstelling over dingen, woorden en klanken. Tomke en zijn hondje Romke gaan logeren bij Opa en Oma Beer. Met behulp van poppen, objecten, muziek en andere geluiden geven de spelers de wereld van Tomke vorm. Het wordt een voorstelling om met elkaar - groot en klein - naar te kijken, om naar te wijzen, over te vragen en te benoemen, om bij te zitten en op te dansen, om nog eens te zien en nog eens te wijzen.” Met deze woorden wordt de voorstelling Tomke siket om ‘e kluts aangekondigd. Tryater heeft deze voorstelling in samenwerking met de Afûk gemaakt en Omrop Fryslân heeft daar weer een registratie van gemaakt.

zondag

van: 14:30
tot: 15:00
speelduur:30 minuten
tomke fratsen

Tomketiid: Een tijdschriftachtig programma voor kinderen uitgezonden door Omrop Fryslân. Neist Tomke en syn freonen, binne ek Pier en Marieke fan ‘Fratsen’ yn de nije rige wer fan de partij. Tusken de ferhaaltsjes troch sizze de bern fan ferskate skoallen in rymke op en wurdt der ek noch in ferske songen. Neist ferdivedaasje is TomketiidLees meer

zondag

van: 15:00
tot: 17:00
speelduur:2 uur
Fish Rostock

Het Festival Junger Film Rostock levert programma van winnende films van 2012.

 

Menu