Het voormalige expeditieknooppunt van de PTT te Leeuwardeninfo@notfall.nl9, 10 en 11 november

Nieuws

De man in de kelder

De man in de kelder

Er is tijdens Notfall een moord gepleegd. Gelukkig hadden we aardig wat aanstormende talenten rondlopen, in de leeftijd van 8 tot 16 jaar, die dit raadsel uitstekend wisten op te lossen:

Notfall zit er weer op

Notfall zit er weer op

We mogen het wel zeggen: Notfall was een groot succes. We hebben meer dan 1500 bezoekers verwelkomd en op alle festivaldagen raakten we uitverkocht. En toch blijft Notfall een eenmalig festival. Echt waar.

Gelukkig laat het festival genoeg sporen na op internet om er goed van te kunnen nagenieten. Festivalfotograaf Dani’el van den Berg heeft zijn fotoset op Facebook gezet. De Leeuwarder Courant schreef verschillende berichten: Grote drukte bij alternatief filmfestival, Eenmalig Notfall-filmfestival uitverkochtDrie filmfestivals in plaats van één, de Omrop liet zich niet onbetuigd en ook Suksawat zat er bovenop.

Otto Pekel maakte een prachtige reportage:

Omrop Fryslân:

Status wint maar liefst twee prijzen

Status wint maar liefst twee prijzen

De film Status van de jonge filmmaakster Froukje van Wengerden is de grote winnaar van het Notfall prijzenfestival. De film sleepte de GPTV-juryprijs in de wacht en eindigde als tweede in de strijd om de publieksprijs, waarbij de films Hanna en Klompen, Kaas en Couscous de derde plaats moesten delen. De Suksawat Publieksprijs ging uiteindelijk naar Yangon Calling – Punk in Myanmar. Regisseur Carsten Piefke kon de prijs nog net in ontvangst nemen voordat zijn trein vertrok.

NOTFALL ZATERDAG UITVERKOCHT!

Wij zijn helemaal uitverkocht voor de zaterdag. Vanavond komen zonder kaarten heeft dus ook geen zin meer. Je kan nog wel kaarten kopen voor het zondagprogramma, en dat kan vanaf zondagochtend 1000 uur. Wel kan je vanavond nog met ons meefeesten in Café Het Leven. Daar is vanaf 00:00 uur een afterparty met de DJ’s van De Plaatwerkers. Dat gaat door tot 06:00 uur en de entree is gratis!

Alleen nog kaarten te koop aan de deur

LET OP!

Je kan vanaf NU (nou ja, 0900 uur al) alleen nog maar kaarten kopen aan de deur. Op locatie dus. Er zijn voor vandaag nog 130 kaartjes voor vandaag verkrijgbaar. Zodra die verkocht zijn, zitten we voor vandaag echt vol. Hou er rekening mee dat we gisteravond ook uitverkocht waren.

Wil je vandaag film komen kijken, kom dan zo snel mogelijk je kaartje kopen! Natuurlijk kan je zondag ook aan de deur kaartjes kopen.

Welkom op weer een mooie filmdag.

Wat een geweldige eerste dag al!

Zo, de zalen zitten lekker vol. De DJ’s draaien, het bier vloeit en de worstjes, broodjes en soep vliegen over de toonbank. Inmiddels hebben al zo’n 400 mensen hun weg naar Notfall gevonden.

Ook jij kan er bij zijn, de komende twee dagen nog. Kaartjes kun je tot zaterdagochtend 9 uur kopen. En daarna natuurlijk bij ons aan de deur. Er is nog een heel fijn en top programma te zien.

En je weet, Notfall is eenmalig, dus be there or be square!

Kaartjes ook te koop aan de deur

Kaartjes ook te koop aan de deur

Let op bij het kopen van Notfallkaartjes online… Dankzij een bezoeker werden wij ervoor gewaarschuwd dat de Free Record Shop extreem hoge servicekosten rekent voor het kopen van een kaartje. Dat is natuurlijk zonde van je geld en wij hebben daar helaas geen invloed op. Gelukkig kun je ook kaartjes kopen aan de deur. De deuren zijn open vanaf 17.00 uur vanmiddag. Zaterdag openen we om 10.30 uur en zondag om 9.30 uur. Welkom!

Wereldpremière Family Mom and the Wailers

Wereldpremière Family Mom and the Wailers

Eén van de speciale gasten die we mogen verwelkomen op Notfall is Fabrizio Caleffi d’Alistàl. Hij is de initiatiefnemer van het Fab & Furious Fast Festival (4F) in Milaan. Fabrizio is een bijzondere duizendpoot. Zo organiseert hij niet alleen 4F, maar is hij ook hoofdredacteur van een filmblad, heeft hij een roman geschreven, schreef hij enkele theaterstukken en maakte hij een aantal films. Fabrizio is het hele festival aanwezig en vertoont iedere dag een één uur durend selectieprogramma uit het 4F-festival, inclusief enkele speciale vooruitblikken.

Eén daarvan is de film Family Mom and the Wailers, die verhaalt over de geschiedenis van de Roots Rock Reggae. Dit is een wereldpremière, dus zorg dat je erbij bent!

‘Fab’ Caleffi vertoont zijn selecties op vrijdag om 19.30 uur, zaterdag van 18-19 uur en zondag van 16-17 uur in zaal 3.

Workshop filmmaken voor kinderen VOL

Workshop filmmaken voor kinderen VOL
Wegens overweldigende belangstelling is de workshop ‘Filmmaken voor kinderen’ op dit moment officieel vol. Nieuwe aanmeldingen zetten we echter op de reservelijst, voor het geval er afzeggingen komen.
Je kunt natuurlijk altijd naar de première van de film op zaterdag om 17.00 uur of naar de tweede vertoning op zondag om 13.00 uur. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis!

Foyer-dj’s!

Foyer-dj's!

Naast dat er natuurlijk liefdevolle aandacht is voor de cinefiel, wordt er op Notfall ook voor de dansgrage mens gezorgd. Deze zorg kunnen we met een gerust hart in handen leggen van een aantal notoire Leeuwarder platenbakkers, waaronder Zero(Piet), CeeMajor, Chris Deeptrax en Marinus. Ook de illustere muziekjournalist Jacob Haagsma, Asteriksman Sjoerd Bootsma en regisseur Carsten Piefke zullen in de foyer een plaatje leggen. Maar waar we misschien wel het meest  gelukkig van worden is dat niemand minder dan dj st.Paul vrijdagavond langs komt om in de foyer de voetjes van de vloer te krijgen. Bekijk het dj-programma hier. Vergeet niet zo nu en dan ook nog een film te kijken…

Menu