Het voormalige expeditieknooppunt van de PTT te Leeuwardeninfo@notfall.nl9, 10 en 11 november

We will Notfall

Toen in maart 2012 de eerste berichten kwamen dat het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden voor het eerst sinds 1976 een aflevering zou overslaan, is een groep uiteenlopende liefhebbers bij elkaar gaan zitten in het Oranje Bierhuis.

Erg formeel was dat niet, de mensen waren bij elkaar getwitterd en gefacebookt.

Maar ze hadden gemeen dat ze zich niet konden voorstellen dat er dit jaar geen filmfestival zou zijn, niet eens iets vervangends. Sommigen kwamen meteen al met zaaltjes op de proppen, anderen meenden voor iets alternatiefs sponsors te kunnen vinden, allerlei filmclubs wilden delen van de programmering voor hun rekening nemen.

Er moest iets gebeuren, iets met film, iets met ontmoeten, iets met een feestelijke atmosfeer, daar was iedereen het over eens.

In eerste instantie leek het niet nodig: achter de schermen waren er allerlei inspanningen om toch een Noordelijk Film Festival te laten komen. Maar die inspanningen draaiden op niets uit.

Zo werd Notfall geboren, het eenmalige, vervangende festival op 9, 10 en 11 november (dat weekeinde had iedereen toch vrij in zijn of haar agenda). De Bierhuismensen en heel veel anderen spanden zich – vrijwillig, want een budget is er amper – in om dat voor elkaar te krijgen, met een spannende, veelzijdige programmering op een mooie, en mooi aangeklede plek.

Waar een wil is, is een weg. Alles staat nu klaar voor een bijzonder festival.

Het enige dat wij van Notfall niet kunnen regelen is de feestelijke atmosfeer. Die moet van u, als bezoekers, komen. Wij hebben er alle vertrouwen in. Let’s go to the movies.

Menu