Het voormalige expeditieknooppunt van de PTT te Leeuwardeninfo@notfall.nl9, 10 en 11 november

Locatie

Notfall vindt plaats op een bijzondere locatie: het voormalige expeditieknooppunt van de PTT. Voorzien van zeven geïmproviseerde bioscoopzalen en gelegen op loopafstand van het Leeuwarder station, is het een ideale plek voor een filmfestival. Notfall mag gebruik maken van de kelderverdieping en de begane grond van het gebouw. Zoals het een filmfestival betaamt is er natuurlijk een grote foyer met bar. Ook is er een rookruimte op het voormalig postperron, met uitzicht op het spoor.

Het pand (uit 1984) was in gebruik van de PTT tot 1999, waarna het in onbruik raakte. Tijdens de verbouwing van het nieuwe provinciehuis nam de Provinsje Fryslân er haar intrek. Sinds 2011 is het in handen van Carex, die het pand beheert tot het een nieuwe bestemming heeft gekregen. Notfall bedankt daarom Carex voor het ter beschikking stellen van de locatie.

Openingstijden

Notfall is een driedaags festival. Op vrijdag 9 november draaien er films van 17 tot 00 uur, op zaterdag 10 november van 11 tot 00 uur en op zondag 11 november van 10 tot 17 uur. De deuren openen een half uur voor aanvang.

Adres

Snekertrekweg 1, Spoordok, 8912 Leeuwarden

Routebeschrijving

Met de auto

Dirigeer je TomTom of je chauffeur naar de Snekertrekweg 1. Parkeren kan op het terrein van het pand en kost niks.

Met het openbaar vervoer

Vanaf station Leeuwarden (bus, trein): loop richting de streekbussen en loop voorbij de parkeerplaats de Zuidersingel af tot je bij het water komt. Sla na het gebouw van Waterdienst direct links af en loop richting het spoor: bestemming bereikt.
Bushalte: er is een bushalte op de Snekertrekweg. Hier stopt alleen lijn 92 Bolsward/Leeuwarden.

Menu